Duikresort Nuarro Lodge van ondernemer Annelies van der Vorm in #Mozambique ligt er verlaten bij. Er komt al ruim een jaar bijna niemand. ‘Ik mag het land niet in’, vertelt ze in deze nieuwe #CoronaCast van Grenzeloos Ondernemen.

Corona heeft grote impact op de business, er komt niemand van buiten Mozambique. Annelies betaalt ondertussen haar 70 lokale werknemers met eigen geld. ‘Er is daar geen NOW regeling’. Ze gaat er vanuit dat er deze zomer weer toeristen komen. De eerste boekingen vanuit de USA en Europa zijn inmiddels gemaakt.

In de #Nampula Province, in het Noorden van Mozambique worden amper mandkapjes gedragen. Veel van de mensen daar hebben geen geld om een mondkapje te kopen. ‘Corona basisregels zoals handen wassen en gezichtsbescherming zijn daardoor bijna niet voor elkaar te krijgen’. Met haar stichting #AnanClinica helpt Annelies de mensen in Nampula.

Grenzeloos Ondernemen #CoronaCast met Nederlandse ondernemers wereldwijd. Korte update’s over de stand van zaken en de impact van corona op hun business. In deze #CoronaCast hoor je Annelies van der Vorm, eigenaar van sociaal ecologisch duikresort Nuarro in Mozambique. Annelies is ook oprichter van stichting Anan Clinica in de Nampula Province, in het Noorden van Mozambique. Presentatie Folkert Tempelman.

www.nuarro.com
www.ananclinica.com
www.grenzeloosondernemen.com
www.linkedin.com/company/grenzeloosondernemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *