Spionage is een groot risico voor internationale ondernemers. ‘Het lijkt een ver van je bed show, maar juist belangrijke Nederlandse thema’s als duurzaamheid, nieuwe energie en innovatie zijn erg interessant voor buitenlandse mogendheden’. Voor je het weet is je laptop met belangrijke bedrijfsgeheimen gescand. ‘Daarom moet je weerbaar zijn tegen spionage gevaar’.

Dat zegt Eric Schouten van beveiligingsbedrijf Dyami en website www.reisvoorbereid.nl. Samen met internationale veiligheidsexpert Dana Aussems van ByDNA is hij te gast in de nieuwe podcast van Grenzeloos Ondernemen over Travel Security. Dana reist de wereld over als maritiem security consultant en Eric werkte jarenlang bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD.

In de podcast hebben Dana en Eric het met presentator Folkert Tempelman over de gevaren van een wereldwijde pandemie zoals covid, natuurrampen, diefstal, aanslagen en high tech bedrijfsspionage. Want ondanks dat dit maar een kleine greep is uit de risico’s die je tegenwoordig loopt als internationale business reiziger, zijn veel Nederlandse ondernemers die zakendoen in het buitenland nog niet goed voorbereid op de gevaren bij internationaal reizen voor je business.

www.reisvoorbereid.nl
www.dyami.services
www.by-dna.com
www.linkedin.com/in/ericschouten
www.linkedin.com/in/danaaussems
www.linkedin.com/in/fjtempelman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *